Harbiye Mah. Mim Kemal Oke Cad. Erenler Apt. No:12 Daire: 1, Şişli | İstanbul

Saç Dökülmesi

SAÇ DÖKÜLMESİ NEDİR?
Erişkin bir insanın başında yaklaşık 100.000 ila 150.000 arası saç teli bulunur. Bu tellerin 100 taneye kadarı gün içinde dökülür. Bu nedenle tarağınızın üzerinde birkaç kıl bulunması, alarm olma nedeni değildir. Çünkü her bir saç folikülünün yaşam döngüsü vardır. Bu yaşam döngüsü anagen, katagen ve telogen olmak üzere üç aşamaya ayrılır.

SAÇ DÖKÜLMESİNİN NEDENLERİ NELERDİR?
Saç dökülmesinin fiziki ve psikolojik pek çok farklı nedeni bulunur. Saç dökülmesinin nedenleri arasında hormonlar, yanık, travma, radyoterapi, lupus, diyabet hastalığı, tiroit hastalıkları ve stres gibi pek çok farklı nedeni bulunur.

SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN NE ZAMAN DOKTORA BAŞVURULMASI GEREKİR?
Her rahatsızlıkta olduğu gibi saç dökülmesinin de habercisi olan bazı belirtiler vardır. Saçlarda yama şeklinde ani bir saç dökülmesi görüldüğünde, kısmi dökülme gerçekleştiğinde ve açıklanamayan dökülmeler meydana geldiğinde doktora başvurulması gerekir. Tüm bu belirtiler ciddi saç dökülmesi habercileridir.

SAÇ DÖKÜLMESİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Saç dökülmesinin tedavisinde, en çok merak edilen soruların başında dökülen saçların geri gelip gelmeyeceği vardır. Eğer saçlarınız 30 yaşında dökülmüş ve artık 60 yaşına gelmişseniz, gerekli tedavi sonrasında bölgedeki saçların yalnızca %10’u gelebilir. Dökülme yeni başladıysa, foliküller halen açık olacağı için tekrar saç çıkma oranı daha yüksektir. Saç dökülmesi tedavisi için genel anlamda en çok minoksidil sprey ve köpük kullanılır. Bu ürünler, saç dökülmesini yavaşlatırken, saç çıkışını da hızlandırır. Minoksidil sprey kullanımının ardından, saç dökülmesi durup, saçlarınızı arttırdıysa ve fayda ettiyse, en azından haftada 3-4 kez kullanılmalıdır. Bunun yanı sıra Mezoterapi veya PRP gibi yöntemlere de başvurulabilir.

SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN ÖNERİLER
Saç ağartıcılar ve perma, saçların kırılmasına neden olabilir. Boyaların, jölelerin, gevşeticilerin ve saç spreylerinin sürekli veya yanlış kullanılması saç kırılmasına neden olabilir. Bu tarz ürünlerin daha az kullanılması önerilir. Saç kurutma makinalarının sık kullanılması saçlara zarar verir. Yüksek ısı, kılın gövdesindeki suyun kaynamasına neden olarak kılın kırılgan ve gevrek olmasına neden olur. Saçlar kendiliğinden kuruduktan sonra saçlar şekillendirebilir.  Saçı sıkı toplayan atkuyruğu, mısır örgüsü ve değişik sıkı örgülerin uzun süre sürekli kullanılması ön saç çizgisinde saç dökülmesine ve gerilemeye sebep olur. Islak saçları havluyla ovarak kurutmaya çalışmak ve ıslak saçların sert fırçalanması veya taranması da saç kırılganlığını arttırır

Sıkça Sorulan Sorular

Kalmanız gereken süre Doç. Dr. Ezgi ÖZKUR tarafından belirlenir.

Genetik etkenler haricinde, saç dökülmesi geçici bir sorundur. Doç. Dr. Ezgi ÖZKUR, öncelikle detaylı bir muayene gerçekleştirir. Sonrasında kişi için en uygun tedavi yöntemi belirlenir ve süreç planlanır.

Kepeğin saç dökülmesine doğrudan bir etkisi yoktur. Fakat kepek oluşan bölgelerde kaşınma hissi doğabilir. Bu bölgelerin fazla sert kaşınması, saç dökülmesine zemin hazırlar.

En sık minoksidil sprey ve köpük kullanılır. PRP ve Mezoterapi uygulamalarına da başvurulabilir. En uygun yöntem, Doç. Dr. Ezgi ÖZKUR' un muayenesi ardından kararlaştırılır.

Saç dökülmesi tedavisinde gerçekleştirilen tüm işlemler güvenlidir. Herhangi bir sağlık sorununa neden olmazlar. PRP ve Mezoterapi işlemlerinin ardından kısa süreli ödem ve kızarıklık meydana gelebilir. Bu durumda kısa bir süre içerisinde kendiliğinden düzelir.

Randevu Al

Whatsapp

İletişim Formu